Skoči na vsebino

Poroka z otroci ali brez?

  • od

Če smo še mladi in nimamo otrok in se odločimo poročiti, lahko rečemo, da organizacija poteka lažje, kot da že imamo otroke. Ne samo, kako bo izgledal dan poroke z otroci, ampak že vsi dnevi organizacije pred poroko. Predstavljate si lahko, da je razlika, ko izbiramo obleko samo zase in za svojega dragega ali drago, kot pa da imamo še dva otroka. Lažje je če so otroci že veliki. Ko pa imamo manjše otroke, moramo enostavno vključiti tudi njih, saj vemo, da to njim še kako zelo veliko pomeni in skoraj tako močno čakajo da bo poroka, kot mi sami.

Ko vse zorganiziramo z pripravami in kupimo vse potrebno za poroko, kar se tiče oblačil in oblečemo tudi naše malčke se šele začne. Na dan poroke so v pričakovanju tako kot vi. Zato, ker imate že vi ogromno dela sami s seboj si obvezno poiščite za ta dan pomoč. Ne mučite se, ta dan pri oblačenju in make up potrebujete mir in sproščenost in če boste na ta dan še morali urejati otroke bo vse skupaj za vas prenaporno. Prepustite se, poroka je dogodek v katerem morate uživati. Boste videli, kako vam bo lepo, ko boste izstopili iz hiše v svoji sanjski obleki, zunaj pa vas bodo popolno oblečeni čakali vaši otroci in vam ploskali.

V samem obredu pa jih vsekakor lahko vključite zraven. To bo za njih nepozabni trenutek. Naj vam prinesejo prstane, naj vam primejo obleko ali pa vas posipajo z rižem ali cvetjem. To bo vaš skupni družinski trenutek.

Ko se slavje nadaljuje pa spet poskrbite, da bodo za vaše malčke poskrbeli. Nekateri jih dajo enostavno v varstvo, jaz pa pravim, dokler so v naročju sem za to, ko pa že štejejo 5 in več let, pa jim le pustite, da zaplešejo z vami. S tem boste dali čar svoji poroki in otrok si bo to za celo življenje zapolnil, kako se imata starša rada.

Oznake: