Skoči na vsebino

Poslovni najem kombija

  • od

Poslovni najem kombija predstavlja zelo pomemben segment v ponudbi skoraj vsakega rent a kombi podjetja. Mnoga med njimi ne bi beležila tako dobrih poslovnih rezultatov, če ne bi poslovala s številnimi podjetji in poslovneži, ki jih imajo na svojem seznamu stalnih strank. Najem kombija so številna podjetja vzela za svojega, saj se je izkazalo, da lahko tako bistveno znižajo stroške poslovanja. Veliko podjetij ugotavlja povečanje dobička na račun zmanjšanja stroškov za nakup ter vzdrževanje lastnih vozil. Direktor znanega in zelo uspešnega podjetja, ki proizvaja dele za potrebe avtomobilske industrije, nam je zaupal, da je postal najem kombija edini način za zmanjšanje stroškov in izboljšanje poslovnih rezultatov v njihovem družinskem podjetju. 

Spomnil je na obdobje izpred nekaj let, ko so še imeli lastni nabor vozil, za katera so porabili zelo veliko denarja. Poleg tega pa so morali nameniti veliko denarja za vzdrževanje voznega parka in so ves čas poslovali na meji rentabilnosti. Odločitev za poslovni najem kombija prek rent a car podjetja se je izkazala za odlično potezo. Rent a kombi je postal stalnica v njihovi poslovni praksi, ki se je izkazala za pravilno, saj jim je že v prvem letu prinesla pozitivne spremembe pri rezultatih poslovanja. Z rent a kombi firmo zelo dobro sodelujejo, saj imajo z njo sklenjeno pogodbo o dolgoročnem najemu kombijev po zelo ugodni ceni. Sklenjena pogodba za najem kombija velja sedem let z možnostjo podaljšanja. Zanimivost te pogodbe je v tem, da se vsako leto cena najema kombija zniža za tri odstotne točke. 

Direktor je mnenja, da se jim je odločitev o poslovnem najemu kombijev zelo splačala in jo je tudi označil za eno boljših potez njegovega podjetja v zadnjih letih. Le na ta način so lahko uspešno prešli skozi obdobje recesije, ki je bilo kritično za večino podjetij. Kljub temu, da je recesija mimo, pa ne nameravajo spremeniti svojega načina poslovanja.