Skoči na vsebino

Kuhinjske nape so pomemben del kuhinje

  • od

Kuhinjske nape so pomemben del kuhinje

Nekaj časa nazaj sem doma opazil, da moja kuhinjska napa, ki jo imam nad štedilnikom, ne deluje več tako, kot bi morala. Tako pa je glavna funkcija kuhinjske nape ta, da vsrkava vso mastno paro, ki nastane med kuhanjem, tako da se ta zrak nato filtrira v sami kuhinjski napi, ter imamo v kuhinji nato veliko boljše ozračje. 

No moja kuhinjska napa pa je zadnje čase delovala zelo slabo, saj ni več filtrirala vsega zraka, oziroma vse pare, ki je nastala med kuhanjem. Tako pa sem se odločil, da bo potrebno opraviti čiščenje kuhinjske nape, oziroma, da bom moral zamenjati filter. Tako pa sem se odpravil v trgovino, kjer sem kupil ta novi filter, ter sem ga nato zamenjal v svoji napi. 

Mislil pa sem, da bo to rešilo te težave kuhinjske nape, vendar to ni bil primer. Tako pa nisem videl druge opcije, kot da kupim novo kuhinjsko napo, saj sem predvideval, da je moja kuhinjska napa že nekoliko pokvarjena, saj je bila sedaj že res zelo stara. No zato pa sem se odpravil v trgovino, kjer sem začel iskati kuhinjske nape. 

Ko pa sem našel kuhinjsko napo, ki mi je bila všeč, ter se mi je tudi estetsko zdela primerna za mojo kuhinjo, prav tako pa tudi po zmogljivosti, pa sem jo kar kupil. Nato pa je sledilo le še to, da sem jo namestil nad moj štedilnik. To pa je nato rešilo te moje težave, ter se je sedaj spet vsa para, ki je nastala med kuhanjem, filtrirala. To pa je pripomoglo k temu, da je bil sedaj zrak v moji kuhinji veliko boljši, tako da nisem več rabil tako prezračevati kuhinje, da bi se vsa para, ki je nastala med kuhanjem, prezračila. Tako pa sem sedaj rešil to svojo težavo, za kar pa sem zelo vesel.