Skoči na vsebino

Krofomanija in pustni čas

Na pustni dan vsekakor ne sme zmanjkati pustnih krofov. Saj veste, tistih sočnih, velikih, marmeladnih. V mislih imam tiste, ki se ob ugrizu, testo kar stopi v ustih, marmelade pa je več povsod drugod razen v ustih. So vam znani takšni prizori, kajne? Pri nas se vsako leto ponovi enaka zgodba.

Peka krofov je neke vrste projekt. Projekt krofov v naši družini snujemo že mesec prej, saj želimo, da na dan peke, vse poteka gladko in brez zapletov. Glede na to, da moje slaščičarske sposobnosti niso ravno profesionalne, je zato fokus pri peki še toliko bolj potreben. Moja mama je vedno govorila, da je dobra priprava, večinski in najbolj pomemben del slaščičarskega dela. Recimo, da ji verjamem na besedo. Kaj pa vi? Seveda imam pri peki tudi sama zelo veliko pomočnikov, ki imajo vedno vnaprej določeno, kaj je njihovo delo. 

Otroci se že nekaj dni veselijo pustnega dne. Verjetno vas zanima, zakaj? Pri nas to pomeni, da si lahko na pustno soboto privoščijo tolikšno število krofov, kot želijo. To je edini dan, ko zanje pravila ne obstajajo. Ne vem sicer ali je to pravila odločitev, a za zdaj na ta dan še nismo imeli prevelikih prebavnih težav. Seveda si vse pohvale za to, pripisujem kar sama sebi, saj je očitno peka mojih krofov dobra. Priznam, da sem pohval, na račun mojih krofov, vedno zelo vesela. Prav to in pa otroška navdušenost nad pustnimi krofi, mi dajejo zagon, da sem vsako leto še boljša pri peki.