Skoči na vsebino

Glavna stvar, ki jo mora imeti vsak šolar je peresnica

Ko govorimo o šoli, govorimo o učenju, pisanju in predvsem poslušanju. Otroci si morajo vse te informacije nekam zapisovati in za to definitivno potrebujejo peresnico, kamer spravijo vsa svoja pomembna pisala.

Peresnice so zelo različne. Od tistih, kamor lahko spravimo barvice, flumastre, šilčke, radirka, nalivno pero, svinčnik, kuli, in podobno, pa ve do čisto preprostih in majhnih za osnovna pisala, ki jih več ali manj potrebujejo starejši.

Glavna stvar, ki jo mora imeti vsak šolar je peresnica

Seveda tudi nekateri, ki hodijo v službe potrebujejo peresnice. Res je, da danes večinoma pišejo vse na računalnike, ampak kdaj pa kdaj se še vedno kaj zapiše v zvezek. Za to je potreben kuli, zaradi katerega ni nujna peresnica, ampak čim jih imajo več je dobro, da imajo neko mesto kamor jih lahko spravijo.

Otroci v šolah žal nimajo izbire. Vse si morajo zapisovati v zvezke in se tudi učijo iz zvezkov. Niso dovoljeni prenosni računalniki in pisanje zapiskov med poukom v njih. Vse se dela v zvezke, zato potrebujejo peresnico. Peresnica ne rabi biti zelo velika, lahko imamo le osnovna pisala in to je kuli, svinčnik, radirka in neko rezervno pisalo v primeru da se kuli sprazni. Vse to se lahko spravi v neko res majhno peresnico, ki je komaj da vidna, ni tako težka, tako da ni dodatne teže na šolski torbi in je zelo praktična, saj je vse lepo na enem mestu in se ne premetava po celi torbi.

Peresnice so za otroke zelo zabaven del nakupa predno se začne novo šolsko leto, saj je tako kot šolska torba. Vsako leto si izberejo novo peresnico, v katero bodo lahko spravili vsa nova pisala in lepo začeli novo šolsko leto. Nekateri seveda ne dobijo nove peresnice vsako leto ampak imajo eno dokler se ta ne uniči, šele potem pa dobijo novo. Za starše je to tudi zelo zabaven del, saj lepo čakajo do neskončnosti, da si otrok izbere svojo novo peresnico za novo šolsko leto.