Skoči na vsebino

Dežurni zobozdravnik Koroška vam ni na voljo le za preventivne zobozdravstvene preglede, ampak tudi v vseh nujnih primerih

  • od

Povsem logično je, da je potrebno za ustno higieno redno skrbeti. Pri tem je pomembno predvsem vsakodnevno ščetkanje zob in obzobnih prostorov. Ne smemo pa pozabiti tudi na redne preventivne zobozdravstvene preglede, ki jih nudi zobozdravnik Koroška, zato ga obiščite vsaj enkrat na leto.

Preventivni zobozdravstveni pregledi so najboljši način, da se izognemo resnejšim bolezenskim stanjem v ustni votlini in pravočasno ukrepamo. Ker pa to vedno ni mogoče, nas določene težave lahko tudi presenetijo. Dežurni zobozdravnik Koroška je v tem primeru edini pravi naslov za rešitev vaših težav.

Za izpadle zobne zalivke obiščite najbližjega zobozdravnika

Zobne zalivke imajo omejeno dobo trajanja in s časoma lahko enostavno kar izpadejo. To se dogaja pogosteje v situacijah, ko pacienti le poredko obiščejo svojega zobozdravnika. Izpadlo zobno zalivko preprosto opazite tako, da se vam kotali po ustih, zob pa postane občutljiv na pritisk.

V primeru izpadle zobne zalivke je priporočljivo čim prej obiskati zobozdravnika. V takšnih nujnih primerih je najbolje, da vam izpadlo zalivko zamenja dežurni zobozdravnik Koroška, še posebej, če prihajate iz tega konca Slovenije. Na ta način se boste čim hitreje izognili neprijetnemu občutku v vaših ustih in poskrbeli za brezskrbno žvečenje hrane.

Kaj storiti v primeru zlomljenega zoba?

Enako velja tudi v situacijah, ko se vam odlomi velik del zoba ali pa se morda pojavi na njem razpoka. Takrat je zobozdravnik Koroška še posebej priporočljiv, saj je potrebno nastalo težavo nemudoma odpraviti. Če je v zlom vključen tudi zobni živec, je pogosto potrebno tudi zdravljenje z antibiotiki.

Če gre za manjše odlomke in razpoke jih zobozdravnik Koroška preprosto zgladi, medtem ko večje odlomke popravi s kompoziti. V primerih, ko je odlomljen prevelik del zoba, potem je potrebno puljenje zoba in njegova nadomestitev z implantatom.