Za zeleno solato doma uporabljam bučno olje.
Od kar sem spoznala svojega partnerja, sem tudi spoznala bučno olje, čeprav sem odraščala pri mami z olivnim oljem. Tako je olivno olje pri meni zares redkokdaj na meniju. Ampak pa ga zaradi redke uporabe, takrat toliko bolj okusim in prepoznam ter predvsem uživam ob okusu in spominu, kako je mati vedo pripravljala razne solatke z olivnim oljem.
Tako sem se en dan vseeno spravila in si rekla, da bom si pripravila solato, ki mi jo je včasih pripravljala mama, ko sem še živela doma. Ta je bila mešanica vsega kar je našla v hladilniku. Poleg pa je vseeno skuhala nekaj riža in počakala da se ohladi. Tako sem tudi jaz dala kuhati riž. Med tem sem pa očistila zeleno solato in že pripravljala sestavine na kup. Najprej sem zmešala ohlajeni riž in zeleno solato ter nadevala na krožnik. Nato pa sem začela krožnik krasiti in kar dodajati ostale sestavne ki sem jih našla. Seveda tuna iz konzerve ni smela manjkati, in pa tudi trdo kuhana jajca ne. Tako sem potrosila na vrh še nekaj koruze. Narezala češnjeve paradižnike ter jih estetsko razporedila po solatnem krožniku. Naribala malo mozarelle na vrh. Nato, pa sem po vrhu rahlo posolila z grobo morsko soljo, ter vzela olivno olje in malo polila po krožniku. Prav tako sem dodala še malo stisnjene limone, in malček balzamičnega kisa. Spomnila sem se, da je na balkonu mi zrastla tudi meta, tako da sem šla odtrgati še nekaj listkov sveže mete ter jih natrosila po krožniku in metin vrh seveda nastavila na sredino. Tako sem imela narejen odličen in estetski solatni krožnik kjer sem namesto bučnega uporabila olivno olje.
Olivnega olja res že dolgo nisem uporabila na solati, zato se mi je moja kuharska mojstrovina zdela vrhunska. Tako sem se odločila, da bi mogla olivno olje bolj pogosto uporabljati, saj sem res čisto pozabila nanj.